Läkemedelsverket varnar för ögonfransserum

 
 
På Nyhetesmorgon Tv4 imorse gick läkemedelsverket ut och varnade för ögonfransserum. Se klippet här: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2235056%20
 
 
Ögonfransserum ger längre och tätare fransar och är en produkt som har ökat rekordartat. Serumen har fått hyllningar och väldigt många använder sig av dessa. Det som nu har uppdagats är däremot biverkningar i form av klåda, ögonirritation, rodnad av ögonvitan samt förändringar av ögonfärgen. Även pigmentförändringar på ögonlock och nedsatt syn i vissa fall. Varningen gäller prostaglandinanaloger. Detta är en grupp hormonliknande ämnen som används i flera ögonläkemedel. De används bl.a. för att sänka ögontrycket vid grön starr.
 
Tyvärr har man använt sig av ordet fransförlängning i samband med varningen men det gäller alltså INTE ögonfransförlänging. De produkter jag använder från Luxurious Lashes innehåller alltså inga av de ämnen som livsmedelsverket listat som farliga!  
Ögonfransförlängning, med den metod som jag använder, är därmed fortfarande det säkraste valet för att få längre, finare och fylligare fransar!
 
/ Linda

Kommentarer
Kommentera inlägget här:Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback