Max Factor på Åhlens city, dag 2

Idag var det lite mer folk på Åhlens men ändå relativt lite. Strålande väder och valborg så de flesta har nog suttit och njutit i solen idag. De som var där var i alla fall lite mer köpsugna idag så har sålt och visat många Max Factor produkter.


Trevlig valborg!

/ Linda


bloglovin

Max Factor på Åhlens city

Idag har jag jobbat för Max Factor på Åhlens city hela dagen. Lite trög söndag, inte så många som var sugna på makeup eller på att shoppa. Men så är ju folk inte så shoppingsugna på en söndag heller.
Hoppas på bättre tryck i morgon!




/ Linda


bloglovin

Fredag: nätbutik

Idag har jag jobbat med min nätbutik hela dagen, går sakta med säkert framåt!

Tänkte bjuda er på en bild från en fotosession som jag gjorde tillsammans med Mattias och Izadora för något år sedan. Älskar färgerna i bilden och att den känns så levande men samtidigt väldigt rofull.


Trevlig helg!


/ Linda


bloglovin

Max Factor på H&M

Här kommer uppdateringen från igår! Det var ett event på H&M för fashion against aids och H&Ms medlemmar hade igår kväll förtur på kollektionen. Förutom att jag stod där och sminkade så var det DJ på plats, utdelning av cola light och tilltugg också kunde man bli fotad för välgörenhet.
När dörrarna öppnades fullkomligt VÄLLDE det in folk, alla var helt galna och slet och drog i kläderna. Mina Max Factor skyltar sprangs ner och mitt bord sprangs det in i. Jag var själv rädd för att svepas med i strömmen och mosas av alla shoppinggalna tjejer, men jag klarade mig =). Dock var det som ni kanske förstår inte många som var sugna på att bli sminkade då, men efter en liten stund började det bli intressant. Sedan var det kö till makeupstolen hela kvällen, mycket kul!


Innan eventet drog igång bad bloggerskan Annie mig om en makeup. Hon skulle upp på scen och berätta om de två skyltdockorna hon hade stylat till kvällen.





/ Linda


bloglovin

Max Factor - event på H&M

Då var det orange nagellacket på plats och om nån timme bär det av till H&M, som ikväll kommer ha ett event för fashion against aids. Kommer introducera det nya läppstiftet (Flipstick) från Max Factor för de som känner sig sugna på att prova! Imorgon kommer det lite uppdatering från kvällen!



/ Linda


bloglovin

Tredje leveransen

Då var tredje leveransen ekologisk makeup mottagen. Det börjar ta sig nu!
Kände mig som ett barn i en godisbutik när jag packade upp all makeup! Vill prova allt NU



/ Linda


bloglovin

Produktfotografering

Idag har det varit produktfotografering för hela slanten! Tyvärr märkte vi att kameran började krångla och de flesta bilderna blev överexponerade och till slut blinkade det error på kameran, inte så bra.. Så typiskt att sånt ska hända, har man ju knappast tid med!! Så nu blir det till att lämna in kameran innan det går att fortsätta ta fler produktfoton. Men hann ta några idag iallafall, så det var ju alltid nått...


/ Linda



bloglovin

Glossfinity

Hämtade upp de här färgglada nagellacken på posten idag skickade till mig av Max Factor, som jag då och då jobbar för. Nästa vecka kommer jag jobba för Max Factor på H&M och nästa vecka igen på Åhléns city där jag kommer stå och lägga makeup samt demonstrera Max Factors nyheter, däribland glossfinity.

Färgglada naglar är riktigt trendigt i vår/sommar och grönt, gult och orange är det hetaste färgerna. Det får bli den orange som pryder mina naglar denna veckan!



/ Linda


bloglovin

Hemsida och nätbutik

Nu är det full rulle!
Min hemsida är under uppbyggnad och de sista justeringarna håller på att göras. Ska bli så skönt att äntligen kunna lägga upp en ny fräsch hemsida!

I eftermiddag ska jag på möte med nätbutiksleverantören och köpa nätbutik.


Sneak peak på hemsidan:


/ Linda


bloglovin

Ännu en leverans

Idag fick jag leverans nr 2 av den ekologiska makeupen!
Annat på agendan är möte med leverantör av förpackningar och möte med nätbutiksleverantör. Nu börjar det komma igång på riktigt, mycket spännande!



/ Linda


bloglovin

Once upon a time

Modevisningen som jag skrev om igår ledde till ett litet samarbete med designer Kristina Hillevi. Hon skapade en sagokollektion och ville att jag skulle göra makeupen när denna skulle fotas. Det var en jätterolig dag då vi åkte ut på landet till en butik som heter Slottstallet (vilket har blivit ett av mina favoritställen).
Här kommer några bilder: Ni kanske anar att Askungen, den elaka styvmodern och Snövit var några av rollerna.




/ Linda


bloglovin


Modevisning

Några bilder från en modevisning där jag gjorde makeupen på modellerna. Kreationer av bl a Lena Quist och Kristina Hillevis visades upp.





Den turkosa klänningen kom senare till användning i en fotosession och denna sagolika bild blev resultatet: 



/ Linda


bloglovin

Brudmakeup

Idag gjorde jag en brudmakeup på Amanda som skulle gifta sig på Örenäs slott. Både hon och den blivande maken var förvånansvärt lugna =) Amanda ville ha gråsotade ögon med trebensfransar, rosa läppar och lite rosa/rött rouge. Hon var jättefin i sin håruppsättning och makeup när jag gick, men hade ju velat se henne i brudklänningen också.

Hon lovade iaf att skicka några bilder till mig sen! (Glömde helt bort att ta några idag)

Tänkte ge några tips som man ska tänka på när det kommer till brudmakeup:

Om man har lite oljig hy och har lätt för att bli glansig så ska man använda ett såkallat "blottingpapper" detta suger då upp överflödigt fett från hyn och håller hyn matt hela bröllopsdagen. Visst kan man ha med ett puder i väskan, men det man ska akta sig för är att inte ta på för mycket och för många gånger då basen tillslut kan se ut som en kaka och i värsta fall krackelera.

Visst är det snyggt med perfekta röda läppar men man ska tänka på att de ska hålla hela dagen och även klara av många pussar. Speciellt vid pussar smetas läppstiftet lätt ut och tappar form och färg. Visst kan man hitta ett väldigt hållbart läppstift som sitter som berget men det kanske ändå kladdar av sig och det är kanske inte så kul för maken att få röda läppar efter en puss? Då får man i så fall använda sig av ett matt läppstift och lägga puder ovanpå som skyddar, men då försvinner lystern, men det är ju en smaksak.
Det jag rekommenderar är en färg som är svagt rosa, antingen åt det varma eller det kalla hållet beroende på makeupen i övrigt, och sedan ett genomskinligt glans ovanpå. Då förstärks läpparna på ett väldigt naturligt sätt och man behöver inte vara orolig att det ska se t ex utsmetat ut under dagen. Oftast är det fokus på ögonen i en brudmakeup och då är det fint med naturliga läppar.

Något man aldrig ska använda till en brudmakeup är lösögonfransar i helrad. Dels för att fästet syns ganska mycket (och då måste man dölja det med eyeliner vilket man kanske inte vill ha då det bir ganska sminkat), det blir inte särskilt naturligt med helradsfransar och de sitter inte heller så bra. Det jag alltid använder är trebensfransar, det är små knyten av fransar som man limmar fast mellan de naturliga fransarna. Det ser därför väldigt naturligt ut och de går att forma väldigt fint efter ögat (då man klipper dem kortare och kortare ju närmre ögonvrån man kommer). Det finns ingen risk att de ramlar av, inte ens när man gråter. Jag rekommenderar alltid att man sätter trebenfransar på en brudmakeup då det är den sista lilla pricken över i:et. Det ger så mycket mer fokus på ögonen än om man bara använder mascara. Det går aldrig att bygga upp fransarna så de ser så bra ut med mascara som det gör med trebensfransar. OCH om man verkligen vill få riktigt snygga långa fransar så är det en fransförlängning som gäller!

En vattenfast mascara är ett måste!

Allt smink (som jag använder) förutom läppglanset håller jättebra hela dagen så ett läppglans är något som måste finnas i väskan under bröllopsdagen.



/ Linda


bloglovin


Den första leveransen makeup

Idag har jag fått min första leverans av ekologisk makeup. Känns som att jag sitter vid ett stort gottebord! =)
Ja, vad ska jag med all denna makeup till då? Jo, jag ska snart lansera en nätbutik med enbart ekologisk makeup!
Har under ett par månader köpt hem smink från olika leverantörer och provat mig fram till de allra bästa produkterna de har att erbjuda. Dessa kommer ni kunna köpa i min nätbutik sen! Jag kommer även att hålla makeupkurser, både i grupp och enskilt med dessa ekologiska produkter som även då går att köpa.
Längre fram kommer jag att berätta mer om ekologisk makeup och fördelarna med detta.




/ Linda


bloglovin


Hygien

Tittade på Top Model Sverige i förrgår och reagerade när makeup artisten från ett av de kända makeupföretagen (nämner inte vilket) lägger makeup på Alice (som blev vinnaren) med sina fingrar. Det är så ohygieniskt! Det jag reagerade allra mest på var när han tog på läppglans med fingret!
Detta är tyvärr något som förekommer alldeles för mycket och det är inte bara ohygieniskt utan man kan även sprida sjukdomar. Om man t ex använder samma mascara, läppstift, läppglans etc. kan det bl a sprida herpes och ögoninflammation mellan kunderna.

För att arbeta hygieniskt använder jag mig av en kakelplatta och en spatel. Med spateln lägger jag upp basen, puder, läppfärg, läppglans osv på kakelplattan. Då blir det helt hygieniskt och aldrig några bakterier som blandas runt. Sedan använder jag mig av en makeupsvamp som appliceringsverktyg och denna slänger jag givetvis efter varje kund (vet många ställen där de återanvänder dessa på kunderna, vilket i högsta grad är ohygieniskt).
För att kunna använda samma mascara till flera kunder använder jag alltid separata mascaraborstar som rengörs noga efter varje person. 
Helt rena penslar är också ett måste och givetvis spritade händer! Även om jag alltid använder verktyg vid applicering.



/ Linda


bloglovin


Bedömning från Luxurious Lashes

Har precis fått min bedömning på de bilder jag skickade in till skolan, där jag utbildar mig till fransstylist, och är jätteglad!!

Några av kommentarerna från skolan:
"Fantastiskt att få se så många fransar per öga! Riktigt bra jobbat!"

"Du sätter fransarna på ett väldigt bra avstånd från huden. Detta är viktigt eftersom det annars skapar obehag hos kunden"

"Du har utvecklats riktigt bra under denna tid och blivit en mycket duktig fransstylist!"

"Sammanfattningsvis kan jag säga att du gör ett fantastiskt jobb! Det ser jämt och fint ut! Så kul att få se så fina bilder!"

Det var alltså bara lovord och det känns så skönt att ha det på pränt nu! Nu återstår bara det teoretiska provet som ska göras inom en vecka. Wish me luck!



/ Linda


bloglovin

Slutfotografering på Makeup Studion

Idag tittade jag på foton från min slutfotografering på Makeup studion och blev lite nostalgisk.
Det var några år sedan men känns som att det var ännu längre och så många makeuper man har gjort sedan dess.
När jag tänker tillbaka på "skoltiden" så var det väldigt roligt och man fick verkligen vara kreativ varje dag, men guuuud vad stressigt det var samtidigt! Jisses! Det var "makeupmodeller" som man skulle fixa för att dagligen ha någon att sminka på skolan, det var fotosessioner som skulle tänkas ut, kontaktnät som skulle skapas och eget företag som skulle registreras. Allt på ca 2 och en halv månad, det är effektivitet det!

Men slutfotograferingen var väldigt rolig att göra och tänka ut, kreativiteten fick verkligen flöda! Vi började kl 06.00 på morgonen om jag inte minns fel och det väldigt många nerver för allt skulle ju bli perfekt, då det skulle betygsättas och man skulle summera allt man lärt sig. Dessutom fick ju ingen av ens modeller eller hårstylist bli sjuka eller få förhinder!

Det var två beautymakeuper, en trendmakeup och en fantasymakeup som stod på agendan för dagen.
Detta blev mitt resultat:

Till de två beautymakeuperna valde jag att göra en brudsminkning och en kvällssminkning. Brudsminkningsfotot blev jag väldigt nöjd med och det använder jag än i dag som marknadsföring för brudmakeup.



Min fantasymakeup gick under temat kärlek, behöver nog inte säga så mycket mer =) och trendmakeupen ville jag bara skulle vara väldigt enkel och "hård".




/ Linda


bloglovin

Vår?

Längtar efter våren, är så trött på regn och kyla!
Just nu är man inte särskilt inspirerad till att ha en skir och söt vårmakeup direkt...






/ Linda


bloglovin

Makeuptrender vår 2012 - Orange/ Korall

Och så har vi kommit till den sista makeuptrenden nämligen orange/korallmålade läppar och det är denna trenden som jag tror kommer bli den största i vår och sommar! Lättburet, enkelt, snyggt och väldigt somrigt.
Tricket för att få det riktigt snyggt är att hitta rätt nyans. Om man är "kall" (alltså passar i kalla färger) och har väldigt ljus hy så väljer man en orange/korall nyans som lutar åt rosa och om man är "varm" (passar i varma färger) så väljer man en mer knallig nyans som går åt det röda, varma hållet.

Orange/aprikost rouge och orange ögonskugga är också väldigt inne och detta är perfekt för den som har blåa ögon då orange är kontrastfärg till blått. Detta innebär att ögonen blir blåare och mer intensiva!



/ Linda


bloglovin

Carolina Gynning

Var på Gynnings utställning på Ystad Saltsjöbad och "råkade" få med mig denna hem =P


Blir så inspirerad av både Carolina och hennes konst! Hon är så otroligt talangfull och driven, verkligen en stark kvinna att se upp till!
Älskar att hon använder så starka färger i sin konst och verkligen uttrycker sina känslor. Blir taggad att själv göra mer färgstarka makeuper.
Har faktiskt ett litet projekt igång just under temat färger, kommer lägga upp det här så fort det är klart men tror det kommer bli riktigt bra!


(Bilden på mig och Carolina är tagen från ett tidigare tillfälle)

GLAD PÅSK!

/ Linda


bloglovin

Makeuptrender vår 2012 - vågade ögonbryn och röda läppar




Vågade välformade tjocka och mörka ögonbryn är en hit.





De klassiska röda läpparna är också inne i vår och sommar. I den sista bilden kan man även se den pastelliga ögonskuggan och de vågade ögonbrynen.




/ Linda


bloglovin


Makeuptrender vår 2012 - Pastell

Och även denna vår så är pastellfärger inne: rosa, lavendelfärgade, ljusgröna, babyblå, ljusgula och även silvervita ögonskuggor är en hit. Ju ljusare ögonskugga desto bättre! 
Tillsammans med den ska det vara välformade tjocka ögonbryn, rosa rouge och skimriga, glossiga rosa läppar. Mascaran ska vara sparsmakad och skimmer på ögonlock samt som highlight på kinderna får gärna förekomma! Looken går ut på att se vårfräsch ut, utan att det ska se ut som att man har försökt för mycket.


/ Linda


bloglovin


Fotosession - fransförlängning

Här kommer en bild från förra veckans fotosession med Frida!
Jag är riktigt nöjd med resultatet!!
Foto: photosbymattias.blogg.se


/ Linda


bloglovin

Makeuptrender vår 2012 - "ingen makeup"

 

 

Denna trenden är helt perfekt för dig som inte hinner eller vill sminka dig så mycket.
Med endast en liten touch av ögonskugga i en jordnärna nyans, några drag av mascara (om ens någon alls), softade ögonbryn, tunn foundation eller färgad dagkräm, lite ljust rouge och svagt rosa läppglans har du fixat denna fräscha och naturella look. 



/ Linda


bloglovin


Fransförlängning

Gjorde precis en påfyllnad på My som är min första trogna kund =)
Så snygg i sina långa lashes!




Senare idag kommer ett nytt inlägg om vårens makeuptrender, så ni har något att se framemot ;)


/ Linda


bloglovin

Makeuptrender vår 2012 - Eyeliner

Långa eyeliners, utsuddade eyeliners, eyeliner både över och under ögat och eyeliners i starka färger.
Kort och gott; eyelinern är väldigt inne i vår och den sågs på väldigt många av de stora modehusens runways för våren 2012. 

- Den mest klassiska är den svarta eyelinern som skapar en perfekt cat eyelook, men den ska vara längre och tjockare än vanligt.

- Låt kreativiteten flöda och skapa din egen form på eyelinern, ensam på ögonlocket eller tillsammans med en linje under ögat.

- Genom att lägga en eyeliner i en stark färg så som grönt, gult, orange eller rött får man en modern look.


/ Linda


bloglovin

Makeuptrender vår 2012 - Lösögonfransar

 
 
 
Denna vecka kommer jag att blogga om vårens/sommarens makeuptrender!
För att återknyta till gårdagens blogginlägg så tänkte jag börja med en av vårens stora trend som är lösögonfransar. 
Långa "baby doll" fransar och dramatiska fransar är de som är mest trendiga. Ju större, längre och mer vågade fransar destu bättre! Men det är kanske inte alla som vill gå omkring med rosa dragqueen fransar och då är det tur att det finns så otroligt många att välja på! Lätt att hitta en egen favorit som förstärker ens stil eller som matchar perfekt till en outfit. 
Och för den som vill ha långa, naturlig fransar som håller mer än bara en kväll så är en fransförlängning perfekta lösningen! ;)
Foto från bl.a. MAC, Viktor & Rolf, Zac Posen, Dior - våren 2012

 

/ Linda


bloglovin

 


Fantasymakeup

Såg Hunger Games på bio igår och blev riktigt inspirerad av alla färgstarka fantasymakeuper!
Älskade även alla utflippade kostymer som för övrigt det svenska företaget Suitopia har gjort, riktigt coolt!

Blev speciellt förtjust i dessa lösögonfransar med fjärilar och fjärilsvingar som rollkaraktärerna Katniss Everdeen och Effie Trinket bar i filmen:


Det är rättså fantastiskt vad makeup kan göra, eller hur?
Elizabeth Banks som spelar Effie Trinket i filmen.


/ Linda


bloglovin