Makeuptrender höst 2012 - Color blocked eyelids

 
Metalliska ögonskuggor i alla dess färger är en hit i höst. Gör en färgsotning med enbart en färg eller använd flera olika färger och skuggtekniker och matcha precis hur du själv känner för. Lägg även skugga i ögonvrån för att få en intensiv "metallisk" blick! 

Dessa metaliska ögon kunde man bl. a. se på Prabal Gurung´s, Prada´s och Roberto Cavalli´s visning.


/ Linda

Makeuptrender höst 2012 - Sketched eyelashes

 
I höst räcker det inte med bara ens egna ögonfransar utan man ska måla nya också. Antingen upp på ögonlocket eller under ögat á la Twiggy (eller både och). Detta gör man enklast med svart ögonskugga och en snedskuren pensel (fukta penseln för att skapa skarpare linjer) eller förslagsvis med en svart kajalpenna. Någon som såg på Hollywoodfruar i veckan? Då kanske ni såg att Isabel Adrian kör på en variant av den sistnämda looken? 
 
 
/ Linda

Beach shoot

Här kommer det färdiga resultatet från fotosessionen med fotograf Ottilia Lindell och modell Lisa Olsson , som vi gjorde för någon månad sedan.
 

/ Linda

Makeuptrender höst 2012 - Eyelinern

 
Precis som i våras är även en av höstens stora trender eyelinern i alla dess färger och former.
Den tjocka klassiska svarta eyelinern med vinge, eyelinern som letar sig så högt upp på ögonlocket att det blir en kombinerad eyeliner och ögonskugga, den tunna eyelinern som avslutas med ett långt svep uppåt och skapar en linje tillsammans med ögonbrynen, dubbla eyeliners som går parallelt med varandra på ögonlocken och eyelinern i färg då gärna med tillhörande prickar som placeras där man känner för. Låt fantasin flöda, det finns ingen eyeliner som inte går hem i höst!
 
Denna trend sågs bl.a. på Lanvin, Jean Paul Gaultier, Anna Sui, Giorgio Armani och Zac Posens visning.  
/ Linda

Back to business & makeuptrender höst 2012

 
Då var semestern slut och dags att ta nya tag. Nu närmar sig hösten med stormsteg och nya härliga makeuper som piffar upp tillvaron! Denna vecka kommer jag blogga om höstens makeuptrender.
 
Första trenden ut är de väderbitna kinderna, vilka man bl.a. kunde se på Michael Kors visning.
Det man ska uppnå med denna trend är kinder som ser naturligt blossande ut, precis som att man har varit ute och gått en lång promenad i det friska höstvädret och för att få dessa kinder används ett rouge som går i röda friska toner. Till dessa rosiga kinder ska makeupen för övrigt vara väldigt lätt; en naturlig frisk bas, välformade ifyllda ögonbryn (vilket man absolut bäst får till med en snedskuren pensel och ögonbrynsskugga). Läpparna kan både vara matta i en rosa/brun nyans eller glansiga i en knallig röd nyans, (för att få ett matt resultat bit av läppstiftet mot ett papper alt. lägg ett tunnt lager transparent puder ovanpå läppstiftet). På ögonlocken läggs en ljus champagnefärgad/brun ögonskugga alt. ingen ögonskugga alls och på fransarna läggs det sparsamt med mascara.
 
 
/ Linda

Bröllop 25 augusti

Idag har jag varit i Lund och gjort bröllopsmakeuper på löpande band! Det var Sandra, som jag provsminkade i tisdags, som skulle gifta sig idag så det var henne och hennes 4 tärnor som jag sminkade. Hennes färgtema på bröllopet gick i lila, så hennes brudbukett, blommorna i hennes hår och tärnornas klänningar var lila. Därför var det väldigt fint att ta upp det lila i Sandras ögonmakeup och tillsammans med en grå skugga blir det en superfin kombination! Mycket highlight både på ögon och kindben och ljust lila/rosa läppar. Tärnorna (som jag tyvärr inte hann ta foto på) sminkade jag lite olika. Tärna nr 1 ville ha en väldigt subtil ögonmakeup med eyeliner, tärna nr 2 och tärna nr 3 ville ha samma sminkning (efter att tärna 2 fått sin sminkning tyckte tärna 3 att den var så fin så hon ville ha exakt samma =) ) som var en grå ögonskugga i kombination med rosa ögonskugga och tärna 4 fick en brun ögonskugga i kombination med en rosa, vilket passade hennes färger jättebra!
 
Önskar Sandra och alla tärnor en underbar dag!
 
 
 
/ Linda

Work

Helgen som gick var uppbokad med både kvällsmakeup och provsminkning och idag var jag och provsminkade i Lund. 
 
Här kommer en bild som är tagen för några somrar sedan i Hammarspark i Malmö.
Fotograf: Mattias Carnsten       Modell: Therese Norberg 
 

/ Linda

Semester, jobb och nätbutik

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg nu och det beror på att jag gett mig själv en liten semester på några veckor (förutom ett par bröllopssminkningar och några andra jobb). Idag kände jag dock att jag fick ta tag i att jobba lite grann i alla fall. Dagen började med att jag gick upp tidigt för att sminka inför en fotografering, mycket trevligt! Sedan har jag prickat av en leverans med ekologisk makeup och därefter har jag börjat lägga in produktbilderna i min nätbutik. Äntligen börjar jag se ett slut på produktfotona (även om det återstår ett par stycken) och oj vad jag längtar tills jag till slut kan lansera sidan! 
 
 
 
/ Linda

Onsdagsbröllop

I förmiddags åkte jag till en frisörsalong i Malmö för att göra en brudmakeup på Susanne som ska gifta sig idag. Gjorde även en lättare makeup på hennes dotter som såklart också skulle vara fin idag! Önskar Susanne en underbar dag! 
 
 
 
/ Linda