Visual Merchandising på Hansa

För lite mer än ett år sedan hade jag min sista LIA-period (lärande i arbete), på Hansa gallerian i Malmö, när jag gick min utbildning till Visual Merchandiser på Aspero Kompetens.

 

Tänkte visa tre boxar (inbyggda skyltfönster i en vägg) som jag exponerade.

 

Hansas sommarkampanj förra sommaren var ”färgstarkare sommar”, vilket också var en av de största trenderna förra sommaren när det kom till kläder och accessoarer. Eftersom det även var i starten på sommaren (maj) ville jag väcka ett behov hos kunden och påminna dem om något de borde köpa (en visual merchandisers främsta uppgift är att öka försäljningen). Därför valde jag ett resetema eftersom många åker på semester på sommaren... Detta skulle få bli exponeringen till den största boxen. I butikerna på Hansa lånade jag solskydd, bikini, ett resekit till smink, festklänning m.m. saker man kan behöva ha med sig på semestern.

Eftersom jag ville att det skulle gå en röd tråd genom alla boxarna så fortsatte jag med det färgstarka temat och Hansas kampanj. Den ena boxen är en exponering för The Body Shop och den andra för Kahls The & Kaffehandel.

 


/ Linda


Fransförlängning på nyhetsmorgon

På nyhetsmorgon i morse gjordes det fransförlängning live i studion. Någon som såg det? De berättade att det är en trend som kommer mer och mer och att det är så bekvämt att slippa ha vattenfast mascara på stranden osv. Det jag reagerade på var att fransstylisten satte fransar på ett öga i taget vilket kan vara lite problematiskt ifall kunden plötsligt måste gå under behandlingen. Därför jobbar jag med att sätta fransar på båda ögonen så det hela tiden är ett jämnt resultat. De pratade även om att man inte behöver applicera mascara ovanpå fransarna men att de fuskade och gjorde det ändå och detta avråder jag starkt från. Dels behövs det inte då det ser ut som att man har perfekt lagd mascara och dels för att mascaran sliter på fransarna, löser upp limmet och gör att de faller av i förtid.
Fransstylisten jobbade även på ett annat sätt än jag gör då hon färgade fransarna först och sedan applicerade extensionsfransarna. Detta behövs inte då jag applicerar en extensionsfrans på alla mogna fransar som kunden har vilket lämnar ett så pass tjockt och välfyllt resultat att kundens egna fransar (de som ännu inte är mogna) inte kommer att synas överhuvudtaget.
Programledarna frågade kunden om hon inte tyckte det kändes obehagligt då man har pincetter vid ögonen och hon svarade att det inte kändes någonting och att hon höll på att somna och det är exakt så det är. Inget obehagligt alls! Och visst blir det ett jättesnyggt resultat? (det vänstra ögat på bilden nedan var inte helt klart, vilket syns då det inte är så fylligt.)
 
 
/ Linda

Lip tattoos - en ny trend?

Igår började en ny säsong av Top Model (jag vet... följer detta program slaviskt, men ibland får man bra idéer till makeuper och fotosessioner =) ) och nu är det en twist som innefattar att tjejer från USA "tävlar" mot tjejer från England. På utslagningen igår så hade alla tjejerna sitt hemlands flagga på läpparna och det var ju riktigt fräckt! Det är då läpptatueringar (tippar jag på iaf) och detta är en trend som började förra året i USA och Miami och har setts på kändisar som Jessie J och Kim Kardashian. De finns i väldigt många olika mönster och färger och är enkla att applicera genom en bomullspad och vatten. De har inte synts så mycket i Sverige än men det börjar komma lite, men frågan är om det kommer bli en särskilt stor hit här? Jag är tveksam då vi svenskar inte direkt är kända för att dra så mycket uppmärksamhet till oss. Men det är en smart, rolig och snygg grej och det kan ju vara en rolig sak på en galen fest eller liknande kanske? 
 
 
 
 
Hittade det här klippet på youtube som visar hur det går till:
 
 
 
/ Linda
 
 

Geisha

Under min utbildning till makeup artist var jag med och gjorde makeupen till denna Geisha-fotoshoot. Det var Joakim Karlssons (fotograf) och Sussi Nilssons (modell) idé och det blev mycket snygga bilder. Eller vad säger ni?
 
 
/ Linda

Midsommar

Önskar er alla en glad midsommar!
 
Vårkampanj för Pull & Bears 2011
 
/ Linda

Top Model All Stars

Igår var det final av Top Model All Stars och det blev ju ett ganska konstigt slut.... Angelea blev diskvalificerad och man hade inte en aning om varför. Googlade runt idag och tydligen var det så att hon egentligen hade vunnit Top Model och skrev detta på facebook innan det hade sänts på TV vilket gjorde att hon diskvalificerades. De fick därför filma om hela scenen igen och Lisa (som egentligen var 2:a) vann istället. Tyckte väl att det var jättekonstig stämning när hon vann...
Tittade ni också på Top Model igår? Vad tycker ni om detta?
 
Gillar verkligen makeupen på beautyshootsen till Covergirl, lite mer vågat och olikt de andra säsongerna på Top Model. Lisas makeup blev klockren! Synd bara att man i princip inte ser den på detta foto....
 
 
Såhär blev resultatet av Lisas bilder för Beauty in Vouge Italia:
Snyggt!
 
 
/ Linda

Brudpar

Fick ett jättefint sms av Jane igår, som var en av de brudar jag sminkade i lördags, vilket jag blev jätteglad för! 
Hon skickade även med denna vackra bild, så kul att få se helheten!

 
/ Linda

Luxurious Lashes i Kosmetik

Såg precis detta inlägget på Facebook. Kul att Luxuriuos Lashes har fått ett stort reportage i skönhetsbranschens egen facktidning, Kosmetik. Synd bara att man missade det smaskiga erbjudandet.... =)


/ Linda

The brides day

Idag har det som sagt varit fullt upp med tre brudsminkningar tätt efter varandra!

Först ut var jättetrevliga och glada Jane som jag sminkade hemma hos hennes tärna i Löddeköpinge. Temat på bröllopet var svart, vitt och silver och Jane skulle ha en vit klänning med svart brodyr. Hennes tanke med hela bröllopet var att hon inte ville ha det som "alla andra" utan att det skulle sticka ut lite mer och samma sak med sminkningen. Jätteroligt när bruden vill ha mycket makeup! Så mycket fokus på ögonen i form av en sotning i kombination med silverskimmer och trebensfransar vilket passar Janes fina, stora ögon perfekt!

Andra bruden var supertrevliga Linda (som ni kanske känner igen sedan tidigare i bloggen) som skulle ha ett klassiskt bröllop och ville ha en naturlig, snygg beautymakeup som framhäver hennes drag. Linda var jättevacker och hade gärna velat se henne i klänningen också men hon sa att hon skulle skicka bilder sen så jag kunde få se! Hennes blivande make hade inte sett hennes brudklänning, så spännande när han får se henne i kyrkan!




Sedan bar det av till frisörsalongen Vild och Vacker i Malmö där brud nr 3, Emma, väntade. Emma (som ni kanske känner igen från möhippan för några veckor sedan) skulle ha ett 20-tals bröllop och ville ha exakt samma makeup som på möhippan, sotade ögon i kombination med rosa ögonskugga och ljusa läppar. Två av hennes tärnor ville också bli sminkade med p.g.a tidsbrist så hanns det endast med en ögonmakeup på en av tärnorna (fotot längst ner till höger). Det var så roligt att få se alla helt klara och både Emma och hennes tärnor var så otroligt vackra i sina kreationer! De hade verkligen fått till riktig 20-tals känsla, fantastiskt!



/ Linda

 


Brudmakeup - planering

Sitter och planerar inför morgondagen då jag har tre brudsminkningar tätt efter varandra. Två av brudarna har jag gjort möhippesminkningar på för några veckor sedan och de var så nöjda att de ville anlita mig till att göra deras brudmakeup, känns jätteroligt! Hoppas att allt flyter på som det ska imorgon!

                           Bild från trendhunter.com


Trevlig helg!

/ Linda

 


Makeuptips

Idag har jag färdigställt makeuptipsen som kommer att finnas i min nätbutik. En liten miniguide till vad man ska tänka på när man applicerar sina makeupprodukter. Något som jag hoppas och tror kommer uppskattas!




/ Linda

Frustration

Nu är det inte mycket kvar på min nätbutik, bara småfix kvar på texterna. Snart hade jag kunnat lansera den förutom att jag inte har några foton på produkterna! Detta var något jag började med för mer än en månad sedan och då började som sagt kameran att konstra. Efter att den blivit skickad upp och ner till Sthlm ett antal gånger så har de nu konstaterat att det var för stort problem att fixa i Sthlm så nu är den skickad till TYSKLAND! Ah, jag känner mig ganska frustrerad, speciellt när man inte själv kan göra något åt det. Men det är väl som man säger; den som väntar på något gott....

Ett litet smakprov på nätbutiken sålänge:



/ Linda


 


Insects and butterflies

Hittade de här fantastiska (och samtidigt något creepy) bilderna på FashionGoneRouge.com som är en otroligt bra modesida att finna inspiration på! Modellen är Elza Luijendijk och fotoshooten är för Ben Toms.


/ Linda

 


Back again from London

Tänkte ju att jag skulle kolla in lite makeupbutiker i London och få lite inspiration men till min besvikelse så hittade jag faktiskt inte en enda. Det var skönhetsavdelningarna på t.ex. Harrods där det fanns alla möjliga makeupmärken men inte en renodlad makeupbutik. Nu letade jag inte jättemycket så de finns ju säkert i en liten bakgata eller så, men tänkte ändå att man skulle se någon när man gick på shoppingstråken, åtminstone på Oxford street.
Jag besökte i alla fall Alara, som jag bloggade om tidigare, men tyvärr hade de ingen makeup alls. De hade mest ekologisk hudvård och mat. Content som jag också tänkte kolla in hann vi tyvärr inte med då den butiken låg en bit ifrån där vi befann oss.
Men men, jag fick iallafall se och bli inspirerad av en massa skyltningar! Hade inte varit fy skam att jobba som Visual Merchandiser på Harrods direkt!
 



Harrods and Queen Elizabeth

Precis innan jag anlände till London så har det varit firande av Queen Elizabeths Diamond jubilee och på Harrods har man uppmärksammat detta även i skyltfönsterna. Högtidligt, snyggt och festligt! 



/ Linda


In London

Nu har jag anlänt till London! Har klarat oss undan regn änsålänge men det är nog bara en tidsfråga. Här är tyvärr inte så bra väder, lite som hemma i Sverige :)
Har inte hunnit utforska så mycket här än men gick förbi två skyltfönster som jag tyckte var riktigt fina!
Den första skyltningen är från butiken HOSS och jag älskar skyltdockornas poser! Det skapar så mycket liv till hela skyltningen. Sedan tycker jag det är så effektfullt med fjärilarna i bakgrunden och som även har satts fast på en av klänningarna. Mycket bra!

Det andra skyltfönstret är från HOBBS och tycker det är kul att de har blandat in tecknade "skyltdockor" bland de vanliga. Även tecknade fåglar och annan rekvisita. Det är livfullt samtidigt som det är stilrent och det skapar en trevlig miljö. Visst dras tankarna till sommarens festligheter? Det är nog det som är tanken bakom skyltningen också.


/ Linda


Going to London

Om två dagar bär det av till London! Tänkte kolla in lite makeupbutiker och få inspiration och undrar om ni har något tips på någon makeupbutik i London? Speciellt roligt hade varit att hitta en butik med ekologisk makeup! Har googlat lite men har bara hittat dessa två ställen som har ett utbud av eko make. Det får i alla fall bli värt ett besök!



/ Linda


Helg

Denna helgen bjuder på både brudsminkning och provsminkning. Tycker det är så roligt att sminka till bröllop; att först komma fram till den perfekta makeupen som passar både stilmässigt och färgmässigt till klänningen, blommorna och håret och sedan få vara en liten del av brudens stora dag och göra henne extra vacker!

(Bild från Elie Saabs bröllopskollektion)


/ Linda