Make Up by Åsa Jungnelius

Makeup artist som jag är har jag länge haft ögonen på Åsa Jungnelius glaskonstverk ur glasserien Make Up och igår på min födelsedag fick jag till min glädje ett läppstift och ett nagellack! Tycker de är så otroligt läckra! 

Åsa Jungnelius är en otroligt begåvad glaskonstnär som med sin glaskonst förmedlar ett mycket bra budskap. Citat av Åsa från en intervju för Svd kultur: "Med min glaskonst försöker jag visa att det inte finns någon motsättning i att vara sminkad, smyckad, uppklädd och ändå vara en stark feminist. Det handlar om att återerövra rätten att få vara glamorös och samtidigt bli tagen på allvar."


/ Linda


 


Peacock

För ett tag sedan gjorde jag en fotosession med påfågelstema. Jag hade ett tag velat ta upp färgerna från en påfågelsfjäder i makeupen då jag tycker de är så vackra. Frågade Mattias (fotograf) och Izadora (modell) om de var sugna på att vara med och det var de. Mycket bra team!
Såhär blev resultatet:



/ Linda


bloglovin

Bröllopstrender vår/sommar 2012 - Vera Wang

 
 
 
Här kommer det sista blogginlägget om vårens/sommarens bröllopstrender och det är från Vera Wangs visning. Det var romantiska klänningar med mycket tyll och broderier och den stora rosetten var en återkommande detalj. Många av klänningarna gick i jordnära toner, beige och grått och med ljuslila band i midjan.
Makeupen var väldigt "nude" nästintill obefintlig, känns nästan lite 1500-tals inspirerad á la Queen Elizabeth. Håret var fint uppsatt i knut.
Underbara klänningar!



/ Linda


bloglovin

Grattis Loreen och grattis Sverige!

Ett stort grattis till Loreen som kammade hem segern! Det är verkligen ett otroligt framträdande med fantastisk sång och koreografi. Tycker det är så härligt att hon gör det så jordnära med väldigt lite styling och makeup som är väldigt enkel och ren. Det känns verkligen så 2012 och det är skönt att hon vågar stå för det "naturliga" som är så vackert!


/ Linda


bloglovin

Pingstafton, möhippa!

Då har jag sminkat en blivande brud idag också på hennes möhippa! Möhippegänget skulle åka över till Danmark ikväll och gå ut på nattklubb så det blev en snygg kvällsmakeup. Sotade ögon, lösögonfransar och highlight!
Verkar vara väldigt populärt att ha möhippa idag då jag har sett ca fem möhippegäng när jag åkt till och från jobben idag =). Hoppas detta gänget jag var hos nu får en jätterolig kväll! Nu blir det soffan och Eurovision för min del!

The bride to be:


/ Linda


bloglovin

Pingstafton, andra brudmakeupen!

Nu har jag kommit hem från andra brudmakeupen som jag gjorde på frisörsalongen Genko i Malmö. Mia ska gifta sig borgerligt i Pildammsparken i Malmö och nu börjar det mulna på lite så får hålla tummarna att det inte börjar regna! Mia bytte om till sin brudklänning på frisörsalongen vilket var jättekul då jag fick se helheten med både hår, makeup och klänning. Hon var jättefin!
Då är det snart dags för dagens sista jobb som är en möhippesminkning!



/ Linda


bloglovin

Pingstafton, första brudmakeupen!

Idag är det full fart, både brudmakeuper och möhippa står på agendan!
I morse började jag dagen med en brudsminkning på Beld Hair i Malmö. Madeleine, som är den blivande bruden, blev jättevacker i sitt hår och sin makeup! Något hon också fick höra av alla =)
Nu bär det snart av igen för brudsminkning nr 2! Underbar dag för brudparen att gifta sig på med sol och vackert väder!



/ Linda


bloglovin

Bröllopstrender vår/sommar - Oscar de la Renta

 
 
 
Jag fortsätter blogga på om bröllopstrenderna!
På Oscar del la Rentas visning kunde man se alla olika former av brudutstyrsel. Allt från byxor till tunikor och kjol med blus till en riktigt klassisk marängbrudklänning. Brudklänningar i rosa och blå pastell förekom också. Någonting som faller alla i smaken helt enkelt!
Makeupen går i ljusa toner och är mycket enkel, väldigt sofistikerad. Lite rosa rouge på kinderna, rosa/röda läppar och lätt markerade ögon.
Det var väldigt många nedsläppta hår med lätta, naturliga lockar och även några lätt uppsatta frisyrer. Slöjan, i olika former, var ett återkommande inslag.
En mycket vacker visning!



/ Linda


bloglovin

På blogg.se´s förstasida

Det var en väldigt trevlig överraskning jag fick för en stund sedan när jag såg att jag hamnat på blogg.se´s förstasida! Så himla kul!
Hoppas alla ni som kikar in gillar min blogg! Du kan följa bloggen på bloglovin.se  bloglovin

Fotograf: Mattias

/ Linda


Bröllopstrender vår/sommar - Carolina Herrera

 

 

 

Carolina Herreras visning utspelade sig i en väldigt vacker miljö. Klänningarna var feminina och både romantiska och eleganta.
Väldigt subtil makeup med en enkel svart eyeliner. Färgmässigt är makeupen anpassad till varje modell, de modeller som klär i kalla toner har ljusrosa/lila läppar, ljust rosa rouge och ögonskugga. De modeller som klär i varma färger har aprikos/beiga nyanser.
Både snyggt uppsatt eller utsläppt hår med mjuka lockar.
Ett mycket snyggt inslag med alla olika brudbuketter som verkligen är anpassade till klänningarna.



/ Linda


bloglovin


Bröllopstrender vår/sommar 2012 - Anne Bowen

 

 

 

Anne Bowens visning bjöd på många alternativa klänningar till den som inte vill ha en traditionell brudklänning. Det fanns både väldigt stilrena klänningar med raka skärningar och även dem som var lite mer bohemiska.

Här syntes även lite olika makeuper. Den första var väldigt lättsminkad med mycket highlight på kindben som skapar fin lyster. Nästa look var vit ögonskugga tillsammans med mörka chokladbruna läppar och markerade ögonbryn. Den sista looken var mörkt sotade, markerade ögon tillsammans med nude lips.

Till den väldigt naturliga makeupen var det halvt uppsatt hår med mjuka lockar, lite 70-talskänsla. Sedan var det både spikrakt utsläppt hår och uppsatta frisyrer.



/ Linda


bloglovin


Bröllopstrender vår/sommar 2012 - Anna Maier

 
 
 
På Anna Maiers visning var det mycket romantiska klänningar med broderade rosor, draperingar och spets.
På makeupfronten var det sotade ögon med markant rouge och nude läppar.
Håret var lätt uppsatt och ger en väldigt avslappnad look, lite vardagskänsla.



/ Linda


bloglovin

Bröllopstrender vår/sommar 2012 - Alfred Angelo

 

 

 

Nu drar bröllopssäsongen igång ordentligt och därför tänkte jag denna vecka blogga om säsongens bröllopstrender för makeup, hår och klänningar som visades på olika designers catwalks. Först ut är Alfred Angelo som visade upp klänningar med mycket spets och draperingar och till den som inte vill bära en vit klänning visades det upp många färgade klänningar. 

Fokus på makeupen var korallmålade matta läppar, som är en av sommarens stora makeuptrender. Förutom läpparna så var det markerade ögon, lätt sotade med brun ögonskugga.

Den framåtkammade luggen ger ett pojkaktigt utseende som blir en kontrast till den feminina makeupen och klänningarna.
 

/ Linda


bloglovin


Bröllop 19 maj

Igår var jag och hjälpte en annan makeupartist (som även är frisör) med ett större smink- och hårjobb till ett bröllop.
Vi var tre st som gjorde x antal uppspelta tjejer vackra inför bröllopet. Jag stod för all makeup, förutom på bruden och de andra två gjorde håruppsättningar på löpande band. Det var full rulle från början till slut! Det var lösögonfransar, sotningar och glansiga läppar om vartannat. Alla tjejer blev jättevackra och alla hade så underbara klänningar!


/ Linda


bloglovin

Skogsrå

Idag tänkte jag bjuda på några bilder från den första fotosessionen jag gjorde. Det var när jag fortfarande gick under utbildning på Makeup Studion och vi hade som uppgift att göra två fotosessioner.
Min tanke bakom fotosessionen var att jag ville att Johanna (modellen) skulle likna ett skogsrå och att omgivningen skulle vara i en skog så man fick känslan av det trollska och naturen. Sedan ville jag ha någon kontrast till det naturliga och lite sagolika så det blev då i form av en aftonklänning. Ville att bilderna ska väcka lite tankar, att det nästan blir som en saga.

                        Foto: Josefine Jönsson    Hår: Angelica Svensson    Modell: Johanna



/ Linda



bloglovin


Provsminkningar

Idag och igår har jag haft två provsminkningar och båda de blivande brudarna ska gifta sig på samma dag, nämligen pingstafton som är en väldigt populär dag att gifta sig på!
Alltid så svårt när man får förfrågningar om brudmakeup på samma dag då det oftast är på morgonen som alla vill få sin makeup lagd (oftast går det att pussla ihop det ändå om det inte är väldigt långt avstånd mellan platserna man ska vara på) men den 26 maj, då båda dessa brudar ska gifta sig, löste det sig väldigt smidigt. Båda ska befinna sig i Malmö och den ena ville bli sminkad på morgonen och den andra på eftermiddagen. Perfekt!


Bilder från ilover.com


Trevlig Kristi himmelfärdsdag!


/ Linda


bloglovin

Produktfotografering och trasig kamera

 
 
 
För några helger sedan så tog jag ju produktfoton till min nätbutik och märkte då att kameran betedde sig konstigt. Det hela slutade med att den fick skickas till Stockholm på lagning så jag kom inte så mycket längre med min fotogarfering. Men nu äntligen så är den på väg tillbaka igen! Så skönt för nu behövs det verkligen fotas då nätbutiken i stora drag börjar bli klar!


/ Linda

Tävlingen avslutad

Nu har jag precis dragit två vinnare: GRATTIS säger jag till Amanda Hesselgard som blev den lyckliga vinnaren  av makeupkitet och Kristina Liljegren som vann extrapriset! Ni kommer få era vinster med posten.


Tack till alla er andra som var med och tävlade!


/ Linda


bloglovin

Möhippa

Idag har jag varit i Löddeköpinge och sminkat på en möhippa. Det var den blivande bruden som skulle bli överraskad med en kvällsmakep. Alltid så kul att sminka på möhippor; stämningen är på topp, alla är glada och förväntningarna ligger i luften då den blivande bruden aldrig har en aning om vad som ska hända härnäst =)


Vill påminna om att det är sista dagen i morgon att vara med och tävla om ett makeup kit från Max Factor! Så passa på:  http://facebylinda.blogg.se/2012/may/tavling.html



/ Linda


bloglovin

Erbjudande - fransförlängning

Under maj och juni har jag 25% rabatt på nytt set!

En fransförlängning är perfekt nu när sommar och semester närmar sig! Om man t.ex. inte vill vara osminkad på stranden kanske man tar på en vattenfast mascara för att den ska hålla för både sol och bad. Oftast sliter den väldigt mycket på fransarna då den är svår att få bort. En fransförlängning sliter inte på fransarna, du slipper mascara och kan ändå känna dig fräsch och sminkad!

För mer information och pris: facebylinda.se




/ Linda


bloglovin

Certifierad fransstylist

Är nu certifierad fransstylist av Luxurious Lashes! Gjorde mitt teoretiska prov för några veckor sedan och hade alla rätt. Känns jätteroligt!



/ Linda


bloglovin

TÄVLING!

Här kommer den utlovade tävlingen där du kan vinna ett jättefint kit med makeup från Max Factor!
Kitet är till ett värde av ca 680 kr och innehåller:

Foundation som är väldigt lätt men täcker mycket bra ändå. Luktar väldigt gott och fräsch!
Läppstiift som ger dig mjukare läppar efter 7 dagars användning. Innehåller bl.a. aloe shea, avokado och aloesmör som verkar väldigt mjukgörande.
Flytande ögonskugga som även fungerar som primer. Ger en skimmrig finish.
Läppglans som ger högblanka läppar och en jättefin färg.
Nagellack i vårens/sommarens färger.
Krämkajal med suddapplikator. Väldigt mjuk och lätt att arbeta med. 



Detta behöver du göra för att delta:

1. Gå in och gilla facebylinda på facebook här

2. Inne på min facebooksida har jag ett inlägg där det står om tävlingen, detta inlägg ska du "dela" så det kommer upp på din facebooksida.

3. Skicka länken så jag kan se att du delat inlägget. Om du inte har din facebooksida öppen för alla så får du ta en printscreen. Maila din länk eller din printscreen till: [email protected] och skriv samma namn som du har på facebook.

4. För dig som har blogg och skriver ett inlägg om tävlingen och länkar till min blogg kan även vinna ett extrapris i form av ett läppstift! Du kan således vinna både kitet och extrapriset, eller bara extrapriset. Kommentera då detta inlägg och glöm inte fylla i din bloggadress så jag kan gå in och se ditt inlägg.


Vinsten skickas endast inom Sverige.

Tävlingen pågår till den 13/5 2012 och vinnaren har möjlighet att skriva till mig om hon passar i varma eller kalla färger och vilken hudnyans hon har så anpassar jag makeupen som skickas!

Den 14/5 2012 kommer jag dra en/två vinnare som får besked via mail samma dag.


/ Linda


bloglovin

Nya hemsidan

Nu har min nya hemsida lanserats! Blev riktigt nöjd med resultatet. Vad tycker ni?

Känns skönt att få nått nytt och lite fräschare än vad jag tidigare haft. Har ändrat mitt koncept helt nu, med ny logga och färgval. Vill att en stark färg som signalerar makeup ska stå i fokus och har därför valt rosa. Den känns samtidigt modern, kvinnlig och kreativ. Sedan vill jag även få fram det stilrena genom att använda vitt och grått.

Om ni vill se hela hemsidan: facebylinda.se








/ Linda


bloglovin

Busy

Idag är det många bollar i luften! Sitter och fixar med min nätbutik samtidigt som jag ger de sista instruktionerna till min hemsida (som just nu håller på att slutföras) också sitter jag och knåpar ihop tävlingen som jag utlovade för några dagar sedan. Vinsten är ett makeupkit från Max Factor! Så håll utkik de närmsta dagarna så ni inte missar den!



/Linda


bloglovin


Provsminkning

Idag har jag provsminkat Linda som är en supertrevlig tjej! Inte nog med att vi båda heter Linda utan vi har vuxit upp på samma ort och gått i samma skola (inte samtidigt dock) och våra föräldrar bor väldigt nära varandra, ibland är världen liten. Ser verkligen framemot att sminka henne på hennes bröllopsdag!  



/ Linda


bloglovin

 


Max Factor på Åhlens city, dag 3

Idag var det sista dagen på Åhlens city för denna gång. Kan säga att kunderna lyste med sin frånvaro idag, vilket är ganska förståeligt! 1 maj, jättefint väder och alla är lediga...

Nu har det blivit mycket Max Factor skrivande de sista dagarna så varför inte dra på med ännu mer Max Factor? Tänkte nämligen ha en liten tävling här på bloggen, vinnaren kommer få ett kit med fina Max Factor produkter! Så håll ögonen öppna den närmsta veckan för att inte missa detta!!



/ Linda


bloglovin