Provsminkning

Nu är det helg och på söndag är det dags för årets första provsminkning på Amanda som ska gifta sig i april.

På en provsminkning går vi igenom vilka färgteman bröllopet ska ha, hur håruppsättningen ska se ut, vad det är för brudklänning osv. Allt för att jag ska skapa mig en uppfattning om helheten så att sminkningen blir en del av den.
Sedan är det viktigt att ta reda på om kunden brukar sminka sig lite eller mycket och vad personen är bekväm med. Det vanligaste är att man önskar en väldigt naturlig makeup som framhäver ens egna drag, en ren beautymakeup. Men sedan finns det dem som är bekväma med mycket makeup och vill gå ett steg längre. Väldigt individuellt och huvudsaken är att kunden känner sig helt nöjd!

Efter att kunden berättat lite om hur bröllopet är tänkt så berättar jag hur jag tror makeupen blir bäst. Sedan kommer jag tillsammans med kunden fram till en makeup. Jag börjar med att lägga makeup på ena halvan av ansiktet, detta för att kunden ska kunna ha chansen att ändra något om så önskas, på andra delen av ansiktet. På så vis kan man jämföra och komma fram till det bästa. Oftast är det så att man står och velar mellan tex två färger på läppstiftet eller om man ska ha trebensfransar eller inte och då är det bra att kunna jämföra direkt =)


/ Linda


bloglovin

Tackkort

Idag tittade jag igenom tackkort som jag fått för att jag har sminkat till bröllop. Här är två av dem, från Elin och Jennie. Jättesöta!
/ Linda


bloglovin


Dagens photoshoot

I förra veckan gjorde jag en fransförlängning på Frida och idag var det dags för en photoshoot för att få bilder som jag kan använda till min hemsida och annonser.
Jag gjorde en beautymake på Frida då jag ville hålla makeupen så ren som möjligt då det är fransarna som ska vara i fokus. Lite grå/brun ögonskugga, ljust rouge på kinderna och naturliga läppar med lite glans, allt för att framhäva Fridas egna vackra drag. Är mycket nöjd med resultatet och om några dagar kommer jag lägga upp de färdiga bilderna! Ni får hålla tillgodo med denna bild så länge =)/ Linda

bloglovin

Bokning av brudsminkningar

Nu börjar snart säsongen för årets alla bröllop, får titt som tätt bokningar av brudsminkningar och mor- och tärnsminkningar. Alltid lika roligt att sminka inför bröllop! Synd bara att jag alltid missar att få se helheten, jag går ju innan bruden har klätt på sig sin brudklänning och först då faller allt på plats. Då är det roligt när man får fina tackkort!

Här kommer i alla fall ett bröllop där jag sminkade bruden och sedan fick se helheten då jag själv var gäst på bröllopet  =)
 
Rebecca och Jonas var jättefina och det var ett väldigt vackert utomhusbröllop i Småland.  Foto: photosbymattias

/Linda

bloglovin

Fransanatomi

Har börjat läsa på lite inför kommande teoriprov i min fransförlängningsutbildning. Rättså mycket att kunna och lägga på minnet, speciellt om fransarnas olika växtfaser. Det är väldigt intresssant! Mycket man inte visste om sina fransar.

Tänkte berätta lite kort om en frans växtfaser!
En frans genomgår 3 olika växtfaser: Anagen fas, Katagen fas och Telogen fas.

I den Anagena fasen så sker tillväxten av fransarna. Det pågår konstant cellaktivitet i hårsäcken som skapar fransstrået. Fasens längd varierar från person till person och varar i ca 30-45 dagar.

I den Katagena fasen är fransen färdigproducerad och hårsäcken drar ihop sig. Fransen börjar leta sig uppåt i hårsäcken och då upplevs det som att fransen fortfarande växer, vilket den inte gör. Längst ner på strået har en lite "klubba" av celler bildats och denna fungerar som ett ankare som håller fast fransen under huden. (När man tappar en frans kan man ibland se en liten vit prick i ena änden och det är då "klubban" man ser, det är samma sak som man kan se på ett hårstrå.) Denna fasen pågår i 2-3 veckor.

I den sista fasen, den talogena, så vandrar fransen upp till hudens yta och håller sig kvar tills den så småningom tvingas ut helt av en ny frans (som nu har genomgått steg 1 och 2 av växtfaserna) och kommer underifrån. Fransen kan även falla av vid tvätt eller vid applicering av mascara. Fasen pågår i 2-3 månader.

/ Linda


bloglovin

iZettle

 
 
 
 
Har beställt en Izettlekortläsare som ett alternativt betalsätt. Det är en trådlös kortläsare som man kopplar på sin Iphone så den är jättesmidig att ta med när jag ska ut på frilansjobb. Lyckades till och med beställa den dagen innan de gick ut i media att de skulle börja ta betalt för kortläsaren. Ibland får man ha lite tur!


/ Linda


bloglovin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fransförlängning

Idag gjorde jag sista fransförlängningen för redovisning till skolan där jag utbildar mig till fransstylist. (Jag har gjort totalt 10 st. Nu ska alla skickas in och sedan väntar ett teoretiskt prov.)

Frida blev jättefin i sina fransar! Och hon blev väldigt nöjd själv också =)


Nästa vecka blir det fotoshoot med Frida. Bilderna ska jag använda som marknadsföring för fransförlängning på min nya hemsida som är under uppbyggnad!


/ Linda


bloglovin