"A Beautiful Day" / "My Special Day" med ekologisk touch

För ett tag sedan bloggade jag om ett kommande projekt tillsammans med Josefin Johnsson som är fotograf och idag tänkte jag berätta lite mer om detta. Vi kommer att erbjuda två koncept; "A Beautiful Day" och "My Special Day". Detta går ut på att man antingen i grupp (A Beautiful Day) eller individuellt (My Special Day) anlitar oss och får en speciell och minnesvärd dag, något som är perfekt för t.ex. en möhippa, en födelsedag eller för att bara unna sig själv lite lyx. Personen i fråga börjar dagen med att få en makeup med ekologisk makeup (där alla produkter hittas på puremakeup.se) lagd av mig samt lättare hårstyling, sedan beger vi oss ut i naturen där Josefin står för en fotosession i det vackra ljuset. Makeup, styling och fotografering kommer att följa ett tema som vi tillsammans i förväg har kommit fram till. (Jag kommer att lägga ut mer information framöver!)
 
Och det vi fotade för några helger sedan var alltså lite referensbilder till detta och temat var Cirkusprinsessa.
 
/ Linda

Black and white

Här kommer två bilder från en av fotosessionerna i helgen! 
Att lägga makeup till en svart/vit fotografering kräver lite utöver det vanliga. Här ville jag få fram ett starkt uttryck som syns i svart/vitt men samtidigt ha mjuka avslut som ger ett harmoniskt uttryck, alltså inga hårda kontraster. Jag har jobbat med att få fram skuggorna i ansiktet som t.ex. kindbenen vilket är viktigt till svart/vita foton. Har även gjort väl ifyllda ögonbryn och läppar för att få dessa att framträda.   
 
Fotograf: Joakim Karlsson
Modell: Tove Kjaerran
 
/ Linda

Behind the scenes

Helgen som gick var fullbokad med sminkningar! Här kommer lite behind the scenes från ett par av de fotosessioner jag sminkade till. Det färdiga resultatet från den första sessionen kommer redan i morgon!
 
 
/ Linda

Var med i utlottningen av läppglans från Benecos!

 
Gilla pure makeup på facebook och var med i utlottningen av ekologiska läppglans (i valfri färg) från Benecos! När pure makeup nått 100 gilla-markeringar lottas det ut 1 läppglans var till 3 personer som gillar sidan. Gå in här: puremakeup/facebook för att gilla och läsa vidare!
 
/ Linda