Visual Merchandising på Village

Utöver min egen verksamhet jobbar jag även på Village och här är två skyltningar jag gjorde i veckan:
 
 
 
Det första fönstret är en julskyltning och därav mycket rött och vitt, en riktigt klassisk jul.
Det andra fönstret är nyårsskyltning; frostigt, silvrigt och vitt!
 
Och med dessa önskar jag er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!
 
/ Linda

A Beautiful Day & A Special Day

För en tid sedan skrev jag om "A Beautiful Day" och "My Special Day" och nu tänkte jag presentera vad vi erbjuder:
 
A Beautiful Day – grupp: möhippa/födelsedag etc.
Vill ni ha en härlig dag ihop med en blivande brud eller någon som fyller år? Vi erbjuder "A Beautiful Day" som är en perfekt aktivitet med det lilla extra för en grupp med 8-15 personer.

Vi jobbar utifrån ett tema som ni i samråd med oss bestämt i förväg. Här kan det vara kul att överraska den som blir firad!
 
Vi kommer hem till er eller träffas på en passande plats. En professionell makeup artist lägger en makeup på den blivande bruden/födelsedagsbarnet med ekologisk makeup och sedan får hon även en lättare hårstyling, allt utifrån temat. Under tiden blir det övriga sällskapet porträttfotograferade en och en. När stylingen är klar och passande klädsel är på får ni en rolig stund ihop när den blivande bruden/födelsedagsfiraren fotograferas i naturligt ljus i en vacker närliggande miljö med hjälp av stylist och fotograf som talar om hur du ska röra dig utan att posera för mycket. Resultatet blir vackra bilder med mycket känsla och ett minne att alltid bevara i hjärtat. Vi garanterar skratt och egoboost!
 
Tid: 3-4 timmar. På vinterhalvåret sker eventet mitt på dagen då ljuset är som bäst medan det är mer flexibelt under sommartid.
 
Kostnad: 500 kr per person, för den blivande bruden/födelsedagsbarnet är det gratis.
 
Vad får ni? De bästa bilderna sätts i en fotobok som är en perfekt bröllopspresent till den blivande bruden och en födelsedagspresent till den som fyller år. Hon får även en skiva med 20 bilder lågupplösta som ni väljer ut av de bästa. Ni andra får era porträttbilder skickade samlat till en emailadress tillsammans med några bilder på hela gänget från dagen. Ett underbart minne och garanterat en oförglömlig dag!
 
 
My Special Day -  1 person
Denna dag är till för dig! Under ca 4 timmar får du chansen att känna dig riktig speciell då allt fokus ligger på dig!Vi jobbar utifrån ett tema som du själv har bestämt i förväg i samråd med oss. Dagen börjar med att du får makeup lagd av en professionell makeup artist. Du blir sminkad med trendig ekologisk makeup, allt för att du ska få det bästa! Efter detta får du en lättare hårstyling passande ditt tema och sedan är det dags att byta om till din outfit. Därefter beger vi oss ut i naturen, som är den bästa rekvisitan man kan ha, och i det vackra dagsljuset börjar din fotosession med ditt vackra jag som utgångspunkt. Under guidning av fotograf och stylist får du hjälp och tips med hur du ska agera framför kameran utan att få bilder där du ”poserar”. Det vi vill ge dig är personliga, avslappnade och naturliga bilder som blir ett vackert minne från din speciella dag. Vi garanterar dig en egoboost och härliga skratt. Fotograferingen resulterar i 20 bilder på cd som du väljer ut av de bästa bilderna. Av dessa är 3 st är högupplösta och de övriga är lågupplösta.
 
Ge ”My Special Day” som en present till någon du tycker om eller varför inte till dig själv?
 
Erbjudande december ut: 1995 kr (Ord. pris 2475 kr).
 
 
A Beautiful Day och My Special Day är tjänster som erbjuds i Södra Skåne.
Vid frågor eller bokning kontakta oss på info@josefinjohnsson.com.
 

/ Linda Jönsson och Josefin Johnsson   
 
www.josefinjohnsson.com
 

Visual Merchandising - The Organic Shop

Tittade igenom lite bilder från min utbildningtid på Aspero Kompetens, där jag utbildade mig till Visual Merchandiser, och hittade dessa. Jag hade en av mina LIA-perioder (lärande i arbete) på The Organic Shop i Malmö som säljer ekologisk hudvård (som tyvärr inte finns längre). Efter att ha kommit fram till deras affärsidé och målgrupp, gjort ett positioneringsdiagram (för att se vem deras konkurrenter är och på vilket vis de konkurrerar) och ta reda på vad de har för metaprodukt (vad som är signifikant för butiken) osv, så skulle jag exponera butikens två skyltfönster. Dessa ska återspegla butikens koncept, ge en tydlig känsla och sortimentöverblick. Det var dessutom i december så de skulle även signalera jul och julklappshandel.
 
Eftersom det inte fanns så stor mängd av produkterna i butiken att skylta med så valde jag att ta tomma kartonger från ett av varumärkena som säljs i butiken och hänga upp dessa i sidenband tillsammans med apelsiner. Detta ger ju ett väldigt juligt uttryck samtidigt som det finns apelsin i produkterna och med det så förstärker man det naturliga/ekologiska.
 
I det andra fönstret valde jag att exponera presentkort, eftersom de säljer väldigt mycket presentkort just till jul. Jag ville ha in det naturliga även i detta fönster så jag vitmålade en gren som jag sedan hängde presentkorten i och för att få det mer juligt så la jag även dit hyacinter och plattmossa.

Det skulle vara stilrent, fräscht, exklusivt och samtidigt naturligt för att spegla butikens koncept.
 


Ekologisk nyårsmakeup!

Var naturligt vacker på nyår med ekologisk makeup! För att se vilka produkter som använts samt hur du går tillväga för att lägga denna vackra nyårsmakeup, gå in här: puremakeup.blogg.se
 
 / Linda