Läkemedelsverket varnar för ögonfransserum

 
 
På Nyhetesmorgon Tv4 imorse gick läkemedelsverket ut och varnade för ögonfransserum. Se klippet här: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2235056%20
 
 
Ögonfransserum ger längre och tätare fransar och är en produkt som har ökat rekordartat. Serumen har fått hyllningar och väldigt många använder sig av dessa. Det som nu har uppdagats är däremot biverkningar i form av klåda, ögonirritation, rodnad av ögonvitan samt förändringar av ögonfärgen. Även pigmentförändringar på ögonlock och nedsatt syn i vissa fall. Varningen gäller prostaglandinanaloger. Detta är en grupp hormonliknande ämnen som används i flera ögonläkemedel. De används bl.a. för att sänka ögontrycket vid grön starr.
 
Tyvärr har man använt sig av ordet fransförlängning i samband med varningen men det gäller alltså INTE ögonfransförlänging. De produkter jag använder från Luxurious Lashes innehåller alltså inga av de ämnen som livsmedelsverket listat som farliga!  
Ögonfransförlängning, med den metod som jag använder, är därmed fortfarande det säkraste valet för att få längre, finare och fylligare fransar!
 
/ Linda

RED

För ett tag sedan fick jag en idé om att göra "modereportage" om de fyra basfägerna. Det ska tydligt framgå vad färgerna står för och dess innebörd. Jag började med färgen rött som signalerar kärlek, energi, styrka, impulsivitet, passion, värme, feminitet, uppror, aggressivitet osv. 
Jag fixade kläder som passade detta och för att göra det ännu mer intressant ville jag även ha med andra saker som inredningsdetaljer, skönhetsprodukter osv. som verkligen associerar till färgen rött.
Även makeupen skulle vara feminin, aggressiv och verkligen synas. När alla foton var tagna skapade jag rätt layout och text. Såhär blev resultatet!
 
Fotograf: Mattias C
Modell: Harriet Arnberg
 
 
/ Linda

Kommande projekt

Behind the scenes bilder från en fotosession med Josefin Johnsson i helgen. Bilderna kommer att användas till ett kommande projekt tillsammans med Josefin! All makeup som jag använt till denna session är ekologisk och går att hitta på http://www.puremakeup.se/!
 
 
/ Linda

Movie

Här kommer en liten behind the scenes film från fotosessionen för några vecor sedan med Joakim Karlsson och Ebba N från MIKAs. Filmen är gjord av Mattias Carnsten och mig själv! Hoppas ni gillar! (Ändra kvalitén till 720p för bästa resultat!)
 
 
/ Linda

Erbjudande

Erbjudande på puremakeup.se!
NVEY ECO´s ögonskuggor är mycket pigmentrika och lättarbetade. De finns både som matta, lätt skimrande och skimrande. Några av mina favoritnyanser i höst är nr 172 fawn shimmer, nr 155 espresso shimmer, nr 173 golden deep green shimmer och nr 163 eggplant matte.
 
Gå in och shoppa din favoritskugga på http://www.puremakeup.se/
 
/ Linda

Photoshoot

Här kommer bilder från helgens session! Återigen mycket nöjd!
 
Fotograf: Joakim Karlsson
Modell: Daniella A - MIKAs
Kläder: L and I - The Creative Habit 
 
 
 
 
 / Linda 

Behind the scenes right now!


Fashion shoot

Här kommer bilderna från helgens photoshoot! Blev riktigt nöjd med reslutatet! Vad tycker ni?
 
Fotograf: Joakim Karlsson
Modell: Ebba N - MIKAs
 
 
/ Linda

Behind the scenes

Här kommer lite behind the scenes bilder från helgens photoshoot med fotograf: Joakim Karlsson och modell: Ebba Nilsson från MIKAS. Det färdiga resultatet kommer redan i morgon!
 
 
/ Linda

Samarbete

För ett par veckor sedan kontaktade min föredetta kursare Josefin mig (vi gick i samma klass när vi utbildade oss till Visual Merchandiser) då hon hade lite förslag på samarbeten. Josefin har efter skolan börjat intressera sig för foto och har för ett tag sedan startat egen firma som fotograf. Hon tar mycket fina och personliga foton och här har ni hennes blogg: http://mylovelygrandma.blogspot.se/
Jag tyckte Josefins förslag lät mycket intressant så nu är det till att börja smida planer angående detta! Mycket spännande!
 
 
 
/ Linda