Brudmakeup 28/7

Idag var det bruden Lena som skulle gifta sig. Hon gjorde sin håruppsättning på en salong väldigt nära mig så det smidigaste var att hon kom hem till mig för att få sin brudmakeup. Så i förmiddags kom Lena och hennes två tärnor hit, som höll henne sällskap medan jag gjorde hennes brudmakeup. Lena skulle ha en offwhite enkel klänning och brudbuketten skulle bestå av champangefärgade rosor blandat med vita kallor och fresior. Håruppsättningen innefattade flätor och pärlor och helheten var romantiskt. Därför blev det en ögonmakeup som gick i brunt och beige och givetvis med trebensfransar som ger det där lilla extra! I övrigt rosa/rött rouge, highlight och ljusa läppar. Romantiskt och fint!
 

 
Trevlig helg!
 
/ Linda

Finally summer´s here

Äntligen är sommaren här och jag kom att tänka på en fotosession som jag var med på för några somrar sedan, på stranden i Höllviken.
Jag gjorde en sotning med liten "twist" i form av silvrig skugga i ögonvrå och under ögat för att få lite mer sug i blicken. Detta passade bra med strandtemat och även till de olika outfitsen.
 
Fotograf: Hanna Björkstedt   Modell: Emmy Linnea.
 
 
/ Linda

Dagens brudmakeup

Idag gjorde jag en brudmakeup på den blivande bruden Elin. Hon bor egentligen i Qatar men kommer från Sverige och skulle nu gifta sig här. Hon skulle ha en enkel, fin, klassisk bröllopsklänning och därför ville hon att övrig styling skulle vara romantisk. Därför var det jättefint att låta makeupen gå i gammelrosa skimrig ögonskugga och läppglans, vilket matchar perfekt till hennes brudbukett som skulle bestå av gammelrosa rosor. För övrigt ville Elin hålla en väldigt skir, lätt makeup vilket hon passade mycket bra i!
 
 
 
 
/ Linda
 
 

Fotosession fortsättning...

Nu är jag hemkommen från dagens fotoshoot tillsammans med Ottilia Lindell (fotograf) och Lisa Olsson (modell). Det var som sagt strandtema med fashionkänsla och jag gjorde en skimrig bronzemakeup som ju är en snygg klassiker till ett strandtema! 
Det var riktigt kallt nere på stranden och vi avslutade sessionen med att Lisa låg ner i vattnet, något hon ska ha mycket cred för! En mycket lyckad session med ett trevligt team! Lägger in det färdiga resultatet så fort jag får dem.
 

 
 / Linda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I full gång!

Här kommer en liten behind the sceen bild från fotosessionen som just nu är i full gång! Mer uppdatering kommer ikväll!

 


Fotosession

Som jag skrev i tidigare inlägg så skulle jag och Joakim Karlsson göra en fotosession i veckan men tyvärr så är ju vädret inte det bästa så vi vågade inte boka in någon session än. Däremot blir det en session på fredag med en fotograf från Stockholm som skrev till mig idag, roligt nog också en strandsession! Så uppdatering från den kommer på fredag med lite behind the sceens bilder! 
 
 
 
/ Linda

Söndag

Idag var det en fotosession inplanerad med fotograf Joakim Karlsson och en modell från Sweden Models. Skulle gjort en shoot med "lifestyle" bilder på stranden men fick just veta att modellen inte mådde bra och tyvärr fick vi ställa in. Joakim och jag bestämde att köra en fotosession i veckan istället så stay tuned för uppdatering om den!
 
                             Bild från fashiongonerouge.com
 
/ Linda

facebylinda på facebook

Ni har väl inte missat att gilla facebylinda på facebook? Där kan ni snabbt och lätt hålla er uppdaterade över inlägg på bloggen och erbjudanden. Ett bra alternativ till bloglovin! Gå in och gilla: facebylinda/facebook
 
 
 
 

/ Linda

Kändisar med luxuösa fransar

Fransförlängning är något som är riktigt stort i kändisvärlden! Var och varannan kändis har extensionsfransar som ger dem en mer öppen blick och ett mycket snyggt fokus på ögonen. Några väljer att ha väldigt långa extensionsfransar som skapar dramatiska ögon och andra har lite kortare som ger ett mer diskret uttryck. Kan tänka mig att många av dem inte vill gå utanför dörren osminkade då paparazzis är dem hack i häl, men tack vare fransförlängningen ser de alltid sminkade ut! För att bara nämna några kändisar som har ögonfransförlängning: Beyonce, Jennifer Lopez, Katy Perry, Victoria Beckham och Paris Hilton. Så varför inte vara lika glamorös som kändisarna och skaffa en fransförlängning du med? www.facebylinda.se/fransförlängning
 
 
 
/ Linda
 
 

Mystical brides

Visst är de här bilderna otroligt vackra! Fantastisk styling och makeup. De förmedlar en lite sorglig, nästan obehaglig känsla med tanke på modellernas poser och de nickande rosorna och dimman. Man får även känslan av girlpower och stark vänskap, att de är där för varandra, tröstar och stöttar varandra. Ovanligt, snyggt och mycket mystiskt. Kanske inga bilder man finner stor glädje i när man ska planera sitt bröllop men dock så vackra!
 
                            Photos of Singapore Brides Fashion
 
/ Linda 

Summer feelings

Oj vad denna veckan gått snabbt, i morgon är det redan fredag! Äntligen börjar det bli lite varmare väder, kanske kan det bli en sommar trots allt?
Här är ett par bilder från en fotosession förra sommaren i Dalby stenbrott. Jag ville gärna göra en fotosession med ett "älvtema"; mjukt, vitt och oskuldsfullt. Jag gjorde en väldigt softad, naturlig makeup som skulle kännas lite "pudrig", i håret snodde jag in spetsband och min gamla studentklänning fick bli outfiten till denna session!
 
 
                           
                            Fotograf: Mattias Carnsten     Modell: Linda Andersson
 
/ Linda

Produktfoto

Oj vad jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna! Jag har varit så upptagen med att produktfotografera att jag glömt allt annat. Nu har nämligen kameran äntligen kommit tillbaka från reparationen! Så skönt att det börjar rulla på nu! Nu är jag i princip klar med produktfotograferingen och nu återstår retuschering av bilderna, vilket jag sitter och jobbar med idag. Det tar lite tid men bra blir det!
 
 
/ Linda